Facebook page feed

četvrtak, 6. lipnja 2013.

INTERVJU: Nonsense (Požega, Hardcore Punk Noisecore Grind Crustcore Thrash Metal)


1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
Negdje 93'e/94'e u Požegi kao Chucha - vokal, Gera - gitara, kktz - bubanj. Onda jedno vrijeme sviramo bez Chuche, pa kktz i Gera preuzimaju i vokale. Zatim se raspadamo, nastaju novi bendovi i tako. 2008'e nastavljamo kao Gera - gitara, Dena - bubanj, kktz - vokal, a sudjelovao je i Janez. Potom se pridružio i Mata - bas. kktz jedno vrijeme i druga gitara ali se vratio samo na vokal. Gera nekad sjedne za bubanj a Dena uzme gitaru, kad sviramo Pank Pankerima.
Osim što se družimo uz tamburanje, standardno - neko radi, neko nezaposlen, neko studira.

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
Devedesetih vjerovatno da bi bili što extremniji i bili dio underground DIY scene. Povratak, samo da sviramo i probamo neke nove ideje.

3.) Što ste do sada sve objavili?
Devedesetih snimili par probi na kazetofon kao noisecore i noise/grind, pa preko mixete "Always Against" demo sa više crustcore elemenata. To smo sami širili i slali okolo, pojavili se i na nekim kompilacijama, vrijedi spoment "Chards of Civilisation" comp 7'' EP koji je bio neki presjek tadašnje internacionalne underground grindcore scene, 28 bendova sa ultra kratkim stvarima, izašlo u Belgiji. Dveiljaditih je "Always Against" reizdan kao CDr za Smell The Stench u Australiji pa kao kazeta za Intestine Stew Tapes u Americi. 2009'e izlazi "Crna Statistika 1994+2008" 7'' vinil EP sa grind/noise matrijalom za BOG Records, opet u Belgiji. Snima se "Red i Rad" studijski demo koji izlazi kao split tape sa Praia de Vômito iz Brazila za SAORS u Grčkoj. Stilski Nonsense se okrenuo hardcore punk thrash zvuku. 2010'e snimljen je album "Propast" koji izlazi kao CD za Beyond The Sun Records u Bosni i Hercegovini i kao kazetna verzija za Pathologic Indifference u Hrvatskoj. 2012'e sami izdajemo "Prazan Pogled" CD uz koji idu majce i beđevi. Do izražaja dolazi više punk rock elemenata, pa i neki metal. Tekstualno, u skladu sa oštrom i neušminkanom svirkom, dajemo sliku tamne i nemilosrdne stvarnosti u kojoj nema mjesta za iluzije.

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
Svaki koncert nam je drag jer uvijek dajemo svoj maximum. Zbog obaveza ne sviramo često uživo pa je uvijek i zanimljivo, bili festivali ili klubovi. Poseban pozdrav našoj vjernoj publici, znate koji ste! Trenutno nemamo posebnih planova, ako je moguće koja svirka i to je to. Uz Nonsense svira se i u nekim drugim bendovima, Dena - Dislike, Loš Primjer, Hellback, No Name, Gera - Dislike, Hellback, Masakrist, Nuclear Altar, No Name, kktz - Nuclear Altar, Propast, etc...

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Možete potražiti naše stvari i online, slobodno skidajte i širite ako vam je dobro. Držite se. kktz & Nonsense

http://www.myspace.com/nonsensefuckingnonsense
http://www.last.fm/music/Nonsense

Nema komentara:

Objavi komentar