Facebook page feed

ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

INTERVJU: Debeli Precjednik / Fat Prezident (Osijek, Punk Rock Melodic Hardcore)


1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
Počeli smo svirati na ljeto 1993., ali nam je prvi koncert bio u sječnju 1994. godine. Ove godine na Pannonianu slavimo 20-i rođendan. Svi smo, još kao klinci bili zaljubljenici u muziku, pogotovo punk, pa je to bio logičan početak benda. Zašto ne bi i mi imali bend i svirali? Prilično jednostavan razlog. Ipak sad kad u retrospektivi gledam na sam početak, vidim da ima veće posljedice u odnosu na takav... pa recimo benigan razlog početka; svi naši prijatelji s VBK, ili barem većina su ili po zatvorima ili upropaštena života. Nas je muzika i bend ipak držao dovoljno zaokupljenima i dalje od kriminala. Zahvalni smo joj na tome.
Bend su Bubi, Davke, Igić, Šanac i Koca.
Bubi je završio poljoprivredni fakultet, ali radi u trgovini s instrumentima gdje cijeli dan lupa po elektronskom bubnju i nesretan je što se našao kupac za njega jer sad neće moći svirati na njemu.
Davke je odvjetnik i nesretan je jer ne može naplatiti usluge. Osjeća se kao Caritas.
Igić je završio teološki fakultet ali radi kao trgovac u trgovini s robom visoke mode. Nesretan je jer je roba jebeno preskupa a on tu ne može ništa. Kaže: "Kožna jakna košta skoro 5000kn, a ja ju ne bi nosio da mi ju pokloniš.".
Nitko nije siguran što točno Šanac radi, ali kako je završio ETF čini nam se da je inžinjer elektrotehnike u nekoj tvrtki na relaciji Zagreb - Sisak. Nesretan je jer je u Zagrebu a mi u Osijeku pa ga nema na probama, ali je još nesretniji zbog tereta kredita na leđima.
Koca je završio Pravni fakultet ali radi kao novinar na HRT-u, gostuje kao vokal svim bendovima koji ga pitaju, snima spotove i uživa u novootkrivenoj ljubavi videomontaži. On je samo nesretan.

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
Sad vidim tek da sam na to odgovorio u predhodnom pitanju. Isprika.

3.) Što ste do sada sve objavili?
- "Ti budan sanjaš" (Zanimljiva činjenica je da su svi članovi benda htjeli da se prvi demo album zove "Skoro sam se usr'o", ali su izdavači (MF Scum) Midžo i Cakić svojevoljno nazvali album "Ti budan sanjaš". Zahvalni smo im na tome.)
- "Fatman"
- 4 pjesme s "Fatmana" na 7"
- "Rather burn this record"
- "Fist from east"
- "Through the eyes of the innocent"
- "Bruto Slavo / VBK"
- veliki broj kompilacija... stvarno ne znam broja.
Btw, ideja u povojima je još, ali bend priprema novo izdanje tamo negdje oko pravog 20-og rođendana, sječanj... ali o tom po tom...

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
Htjeli ne htjeli, uvijek se taj prvi koncert pojavljuje kao najupečatljiviji. Mi ga se doduše ne sjećamo, ali je evidentiran pa znamo što se događalo. Nažalost. Svatko je svirao neku drugu pjesmu, ali to nije omelo hordu zla s VBK da istuče pola prostorije mjesne zajednice na Sjenjaku.
Inače svaki koncert nam je jednako drag i poseban. Obožavamo svirke na Pannonianu. Uživali smo na DOFovima. SAWA je mrak... Neću nabrajati festivale jer se čini da više volimo njih nego klupske svirke, a to nije istina. Mali zadimljeni klubovi, puni buke i znoja su nam prava ljubav. Tad se osjećamo ugodno. Barutana tamo neke 2000. KSET, Baraka, Garaža, onaj mali kafić u Rijeci... prekrasno nešto.

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Slušajte glazbu i uživajte u njoj.

https://www.facebook.com/debeliprecjednik
http://fatprezident.bandcamp.com/
http://www.fat-prezident.com/
https://twitter.com/#!/fatprezident

Nema komentara:

Objavi komentar