Facebook page feed

nedjelja, 23. lipnja 2013.

INTERVJU: Mašinko (Zagreb, Melodic Punk Rock)


1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
Bokdaj. Jedne kasne ljetne večeri 2009. nakon par piva učinilo nam se dobrom idejom svirati pank obrade ljubavnih pjesma. Prvoj postavi (Lav na gitari, Pero na bubnju i ja) pridružuje se Surla. Tada smo uvidjeli da je to loša ideja. Srećom ja sam otišao goniti ino-karijeru, kada dolazi Pitura na bubanj, a Pero se šalta na drugu gitaru, pa su dečki dok me nije bilo napravili nekoliko autorskih, što je bilo bolje. Tada Srki odlazi u inostranstvo, a zamjenjuje ga dragi Andrija. Kad se Srki vratio, nismo se više mogli riješiti Andrije, pa i on na kraju svira drugu gitaru.
Bavimo se nekim tamo poslovima, ali rokenrol je okupacija.

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
Zbog nesagledive dosade i depresije, kao i manije koja se nije imala gdje ispoljiti. A i volimo pank.

3.) Što ste do sada sve objavili?
Za sada dva albuma i singlicu. „Mašinko“ iz 2010., zatim božićni split singl s Frakturom mozga 2010., pa onda split album „Frakturko“ 2011., isto s Frakturom mozga. E, da, izašla nam je isto prije mjesec-dva jedna gostujuća pjesma na albumu Brkova.

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
Vjerojatno ima svak od nas po neki svoj. Ali mislim da su svima naj u srcu Tunafest, oba puta, i DOF. Zbog prijatelja, zbog atmosfere i zbog lude zabave. Ajde, moram još dodati Orahovicu, Vinkovce i birtiju „Zagreb“ u Bjelovaru.
Planovi. Baš dobro kaj pitaš. Naime, samo što nije izašao novi album s petnaestak novih pjesama za Dirty Old Label! Planiramo dobro to proslaviti, pa na autoput, ako Dioniz da.

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Ostanite lijepi i debeli! I razmišljajte svojom gornjom glavom, a ne tuđom donjom.
Šule

https://www.facebook.com/masinkoZG
http://www.masinko.net/

Nema komentara:

Objavi komentar