Facebook page feed

petak, 7. lipnja 2013.

INTERVJU: Gužva u 16-ercu (Osijek, Punk Rock)


1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
Krenuli smo jako davno, 1993. godine, iako se čini kao da je bilo jučer. Članovi benda su Kemo, Muto, Jela, Matak i Mengele. U životu se bavimo najobičnijim poslovima koji omogućavaju egzistenciju jer se na ovim prostorima od glazbe, nažalost, ne može živjeti. Nije da kukamo, ali lijepo bi bilo posvetiti se samo tome.

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
Dečko s gitarom uvijek lakše može dobit curu. Sad ozbiljno: Kemo i Jela su išli zajedno u srednju i obojica su svirali gitaru, a Kemo i Muto su susjedi koji su se znali još iz osnovne te su njih trojica osnovali bend. Krenulo je pisanje pjesama, probe i na kraju koncerti.

3.) Što ste do sada sve objavili?
Objavili smo tri albuma: Čir na 12-ercu (1999.), Punk Urac (2006.) i Je ne regrette rien (2012.). Bez brige, imamo još materijala i inspiracije, pa ćemo vidjeti što budućnost donosi.

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
Budući da sviramo već 20 godina teško je izdvojiti neki koncert kao najbolji, ne pravimo razliku između festivala i klupske svirke jer na svakom nastupu napravimo odličnu atmosferu, prvo sebi, a onda i publici. Bliski planovi su pronalazak adekvatnog prostora za probe (u kojem nam neće pokrast sve instrumente kao što su to napravili 2001. godine) i nastavak svirki.

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Ni za čim ne žalimo, a novim klincima koji sanjaju poručujemo kako neće ni oni bez obzira što na kraju uspjeli napraviti od željenog. Ono što moraju je pokušati jer mladost i bezbrižne godine upravo zbog toga i postoje. Nikada kasnije neće biti prilike za takvu privilegiju.
Mengelešeš, Gužva u 16-ercu

http://www.guzvau16ercu.com/
http://www.youtube.com/guzvau16ercu
http://www.facebook.com/pages/Guzva-u-16-ercu/38065937822
guzvau16ercu@gmail.com
http://www.myspace.com/guzvau16ercu

Nema komentara:

Objavi komentar