Facebook page feed

četvrtak, 18. prosinca 2014.

INTERVJU: Kontradiktorna predispozicija [K.D.P.] (Slavonski Šamac/Kruševica, Punk)


1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
K.D.P. ili punim imenom Kontradiktorna predispozicija počinje sa radom krajem 90.-ih, a članovi su LUKI-gitara,vokal, ANDRO-bas i back vokal, BRICO-bubnjevi. osim benda koji je zajednička ljubav, Luki radi u privatnoj tvrtki za proizvodnju svega od nehrđajućeg čelika, Brico je berberin iliti frizer te proizvodi tradicijske suvenire sa najčešće slavonskim motivima i to radi relativno uspješno. Andro je kao osoba sa invaliditetom od djetinstva u mirovini te se bavi isključivo glazbom, pored benda radi još nekoliko projekata vezanih uz glazbu.

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
Krajem devedesetih smo počeli svirati, jer više nismo mogli ni gledati, a pogotovo slušati sve ono što se oko nas događalo te smo iskoristili resurse koji su bili oko nas(prostor, vrijeme i oprema). Tako počinjemo sa ozbiljnim radom, jer nam je to bio jedini izlaz iz učmalosti i bezizlaznog stanja u kojem se društvo tada, a i dan danas nalazi.

3.) Što ste do sada sve objavili?
Prvih godina rada sviramo HC ponajviše što je tadašnji član DUBRI bio neprikosnoven vokal za takav glazbeni izričaj te početkom novog milenija ulazimo u studio i snimamo album prvijenac nazvan "ANTIGLOBALISTIČKI PROSVIJEDI". Album je bio jako dobro cijenjen od kritike a i publike, pa smo u to vrijeme imali dosta koncerata širom regije. Dubri odlazi nepovratno iz benda zbog egzistencionalnih razloga, a pošto nismo mogli nikako naći doslijednu zamjenu Dubriju -  odlučujemo promjeniti pravac, a mjesto glavnog vokala preuzima gitarista Luki. 2012.-te god. ulazimo u studio i snimamo album "NOVI DAN" koji izdajemo pod etiketom "Slušaj najglasnije", album je usput rečeno odlično primljen od kritike, a i od publike.

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
Plan nam je da nakon ovog albuma i dva spota snimimo treći spot za pjesmu "Pivo", te da izdamo live izdanje koje je u pripremi i normalno novi album čim je prije moguće.
Od mnogobrojnih koncerata bi izdvojili DOF-Požega, SAWA-Županja, ORTOPUNK-Ljubljana, te mnogi drugi klubski nastupi širom regije koji su svaki za sebe bili posebni i za pamćenje.

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Čitateljicama i čitateljima možemo samo poručiti da budu svoji, da misle svojom glavom, da rade ono što vole, jer jedino tako mogu pronaći istinsko zadovoljstvo u životu.

Nema komentara:

Objavi komentar