Facebook page feed

utorak, 16. prosinca 2014.

INTERVJU: Dunstabzugshaube (Varaždin, Punk/Hardcore)


1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
Ekipa se skupila u 5. mjesecu 2013. Članovi našeg vokalno instrumentalnog ansambla su redom: Spira – udaraljke, Bobo – Gitara, Vlado – Bass i Krsto – vokal. Bavimo se svim i svačim neki studiraju , neki rade, neki ne rade, uobičajena svakodnevnica. Iako više nismo baš mladci, još nismo izgubili vjeru u bolje sutra! 

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
Svi smo se već prije bavili muzikom, bili smo dio afirmiranih ili poluafirmiranih bendova kao što su One Step Away, Fool's Top, Ateisti. Pošto je vladala grobna tišina u spomenutim (ili je band prestao postojati), a svaki od nas se i dalje želio baviti muzikom, odlučili smo napraviti band u stilu „da nam prođe vrijeme“ . Poslje par proba osjetili smo da se jako dobro slažemo ,da postoji svojevrsna kemija, tako da smo se ozbiljno uhvatili posla i nakon samo par mjeseci smo imali dovoljno materijala za cijeli album. 

3.) Što ste do sada sve objavili?
Do sada smo snimili i sami objavili album pod naslovom Olfaktivna suzvučja Opus br. 1, na kojem se nalazi 10 autorskih stvari. Album je snimljen u 5. mjesecu 2014. godine. Sljedeći album je već polako u pripremi. Album se može skinuti ovdje - http://dunstabzugshaube.bandcamp.com/album/olfaktivna-suzvu-ja-opus-br-1

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
Ne možemo se baš pohvaliti da smo imali puno javnih nastupa, nastojimo čim više svirati. Što se tiče same scene situacija i nije baš bajna, tako da naći negdje mjesto za gig je blizu nemoguće misije, ali tu i tamo nešto iskrsne. Trudimo se, i svirat ćemo gdje god nas pozovu i gdje se sami možemo ugurati. Sama fraza -ugurati se negdje- je postala skroz udomaćena u hrvatskoj svakodnevnici tako da je volimo besramno upotrebljavati u bilo kojem kontekstu. Sredinom sljedeće godine planiramo izdati još jedan album za koji je materijal već više-manje gotov. I da se ne ponavljamo želimo svirati i svirati i samo svirati.

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Poruka čitateljima je da posjete našu facebook stranicu ili poslušaju nas na you tube-u, za ljubiteljeg bržeg, žeščeg zvuka obećajemo praznik za uši - za simpatizere navedenog zvuka obećajemo rast gustih dlaka na prsima (bez obzira na spol) te vraćanje snage i vjere u bolju budućnost. Također, kada vidite da na nekom koncertu svira Dunstabzugshaube vrijedi doći poslušati, jer garantiramo dobar provod. Hvala Vam (odnosno Sonji) za ovaj interview i odvojenom vremenu. Nadamo se da ćete imati prilike uskoro nas čuti uživo. Do slušanja!

Nema komentara:

Objavi komentar