Facebook page feed

petak, 5. lipnja 2015.

OFFBLOG INTERVJU: Čvrge (Požarevac [SRBIJA], Ska Punk)


1.)Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
Bend je osnovan 2011. godine. Od originalne postave ostali smo samo Miodrag Mile Milovanović (gitara) i ja (trombon, vokal). Bend još čine Nikola Cvija Cvijanović (bas gitara), Petar Marinković (gitara), Ivan Stanojević (truba), Dušan Murišić (truba) i Marko Mak Pajkić (bubnjevi). Mile je konobar, Cvija i ja smo kancelarijski moljci (smeh), Pera i Dušan su studenti, Iva vozi taxi, a Mak je bez posla, gluvari.

2.)Zbog čega ste krenuli svirati?
Nakon pauze koju smo napravili raspuštanjem našeg starog punk benda, rešili smo da se ponovo aktiviramo. Nakupilo se tema za obraditi ih (smijeh). Da se ne lažemo, u samom startu svi smo krenuli svirati zbog cura! :)

3.)Što ste do sada sve objavili?
Bend je prvo izbacio demo koji su činile pesme "Sajber kurajber", "More" i "Komarac i muva". Nakon dema, usledio je album prvenac "Ska vulgarismo", a skoro je izašao i naš novi EP "Svakidašnja žurka u mom gradu".

4.)Koji su vam najdraži koncerti,a koji planovi?
Svaki koncert nam je drag, uvek se dobro provedemo gde god svirali, prihvati nas narod fino. Od meni dragih koncerata izdvojio bih nastup "Čvrga" u Boru, zatim u Nišu na II Naisus Street Fest-u u organizaciji bratskog benda Kontras iz Niša. Planiramo nastupe po festivalima tokom leta u Srbiji i regionu. U pripremi je jedan ozbiljan projekat koji ćemo realizovati u saradnji sa kolegama iz niškog benda Kontras i bugarskog benda "Toy Letters". U pitanju je split CD na kome će se naći neke od novih pesama "Čvrga". Biće ovo za nas leto puno obaveza! (smijeh)

5.)Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?
Želeli bismo im poručiti da cene autorske bendove, podrže scenu tako što će redovno dolaziti na koncerte autorskih bendova, kupovati kartu, CD, prišivač, bedž. Bez toga, možemo očekivati da će scena nestati, udavićemo se u kiču, šundu i cover bendovima!


Intervjuirao: Hipo

Nema komentara:

Objavi komentar