Facebook page feed

nedjelja, 28. lipnja 2015.

INTERVJU: SpokOi (Zagreb,Oi!)

1.) Kada ste krenuli - tko su članovi - čime se bavite u životu?
            Ideja za bend se rodila još krajem 2013. godine kad se Denis naučio svirat bass, te su on i Janko krenuli u stvaranje benda. U startu je bila predviđena 1 gitara, bass, bubnjevi i vokal. Nakon što se izredalo par bubnjara, na malo duži period (čitaj par mjeseci) za bubnjeve je sjeo Studak, a bendu se priključuju Flegs na drugoj gitari i Martin na vokalu. U formaciji Denis - Janko - Flegs - Studak - Martin bend počinje sa aktivnim stvaralaštvom te bend u veljači 2014. godine dobiva ime SpokOi! (koje je nastalo iz čiste zafrkancije zbog jedne riječi u pjesmi „Stranac u Kvartu“). Nakon par mjeseci suradnje, bend napušta Studak, s kojim su stvoreni „Stranac u Kvartu“ i „Put“, a njegovo mjesto zauzima Kure s kojim bend stvara „Pivu“, „Gdje Svinje Caruju“ i „Malog Gnoma“. Isto kao sa Studakom, Kure nas napušta za par mjeseci i palice preuzima sadašnji bubnjar Lule. I tako dobivamo konačnu postavu SpokOi!-a: Denis Vađić - bass gitara, Janko Vađić - lead gitara, Ivan Rogić Flegs - ritam gitara, Luciano Dragojević Lule - bubnjevi, te Martin Crnković - vokal. Čime se bavimo u životu? Pa, osim svirki, druženja i pijančevanja, reguralnim poslovima. Trojica od nas su stalno zaposleni, dok dvojica rade na mahove jer, jbg, od svirki dobivamo par pivi po koncertu, a to nam nije baš dost za otplatit garažu i snimanje, heheh.

2.) Zbog čega ste krenuli svirati?
            Zato kaj smo mogli i zato kaj možemo! Započelo je, kao i skoro svakom drugom bendu, sve kroz zafrkanciju, i nakon nekog vremena smo skužili da smo počeli doslovno „štancat“ stvari. Svi od nas u bendu imamo jednostavno tu neku potrebu za izražavanjem, kako kroz glazbu, tako i kroz riječi, i jednostavno sve kaj nam padne na pamet uglavnom završi kao nova pjesma. Sad, dal to bude nekaj buntovnog ili zafrkancija, ovisi kako se tko osjeća u danom trenutku, ali se trudimo poistovjetiti sa stvarnim situacijama i događanjima/događajima u društvu.

3.) Što ste do sada sve objavili?
            Do sada smo objavili jedan demo uradak na kojem se mogu naći pjesme „Nisam Poželjan“, „Piva“, „Gdje Svinje Caruju“, „Stranac u Kvartu“, „Mračna Strana Ulice“, „Oda Našoj Maloj“, „Mali Gnom“, „Put“, „Mi Smo SpokOi!“ i „Birtijaška“.

4.) Koji su vam najdraži koncerti, a koji planovi?
            Meni osobno, najdraži koncert do sad nam je bio u Tvornici 23.05.2015. kao predgrupa Šanku?!, iako su nam svi koncerti u sjećanju jednako dragi, naročito dobar prijem u Čakovcu i Varaždinu. Daljni planovi su nam, osim čim više svirki, izdat par singlova prije nego kaj se bacimo na stvaranje albuma, a kad bu to bilo, kad bude, znat ćete kad izdamo. ;)

5.) Što želite poručiti čitateljicama i čitateljima?

            Budite nam lijepi, dobri, pametni i SVOJI!!! Nemojte forsirati nešto što niste, jer samo sramotite sebe i one s kojima ste u društvu, ali ponajviše sebe. I uvijek razmišljajte svojom glavom, ne dopustite da vas vode kojekakvi prevaranti i licemjeri. A sad, idem na pivu. Živjeli!!! Oi! Oi!

https://www.youtube.com/watch?v=ptvgMbmN7Ps
https://www.facebook.com/pages/SpokOi/736838473044148

Nema komentara:

Objavi komentar