Facebook page feed

četvrtak, 17. studenoga 2011.

Krum Bums + Passive Aggressive @ AKC ATTACK, 23.11.2011.

Američka savezna država Texas ima dugu i impresivnu punk povijest, a grad koji je bio njena prijestolnica je Austin. U kasnim sedamdesetima i ranim osamdesetima u Austinu su se otvarali prvi klubovi gdje je ondašnja punk scena započinjala, a među glavnim klubovima bio je Raul's.
Austin je također grad koji nam je 1979. donio velikane i pionire scene poput Millions of Dead Cops, godinu dana kasnije Dickse i Big Boyse te desetak godina kasnije At the Drive In.
2011. je godina, a Austin je i dalje punk prijestolnica Texasa. Raul's se zatvorio, ali zato su tu Emo's i Red 7, klubovi koji polako poprimaju kultne statuse.
Danas se također tamo odvija jedan od najvećih hardcore/punk festivala, Chaos in Tejas.
Nova ekipa je na sceni već neko vrijeme, a među najpoznatijima su Krum Bums. Predvođeni vokalom Dave Tejasom, koji svojim specifičnim vokalom distancira bend od drugih sličnih, Krum Bumsi su napravili ogroman uspjeh u Americi. Na turneje su uglavnom išli s prijateljima iz svog rodnog grada, Lower Class Brats i World Burns To Death, a također su svirali skoro sa svim većim imenima koja su ikad prošla kroz Austin, od old school bendova poput T.S.O.L., Youth Brigade, Feara i Verbal Abusea, do malo modernijih i žanrovski podudarnijih poput The Virus, The Casualties, Unseen, Defiance i Distillersa.
Imaju 6 albuma iza sebe, od kojih je prvi izašao 2000.godine, a zadnji te trenutno aktualni, "Cut the noose", prije par mjeseci.
Nakon puno turneja po SAD-u, abnormalnih količina ispijenih piva, hrpe pretprljenih provala u kombije i krađe opreme, drugi put dolaze u Europu, a prvi put u Hrvatsku, te svi zainteresirani moći će ih pogledati 23.11.2011. u klubu Attack koji se nalazi u sklopu popularne Medike.

Predgrupa će bit Passive Aggressive, hardcore-punk bend iz Zagreba koji premijerno nastupa sa novim bubnjarom i minimalnim promjenama na kratkoj set-listi brzih pjesama.

UPAD: 30KN

VRATA: 21:00; KONCERT: 21:30

FACEBOOK EVENT:
http://www.facebook.com/event.php?eid=178507828900099

Nema komentara:

Objavi komentar