Facebook page feed

četvrtak, 12. travnja 2012.

COBRA SKULLS (Fat Wreck Records), KIPER, BLACK GUST, Klub ATTACK! - 15.4.2012.

Nakon odličnih nastupa Nothington, Dear Landlord, RVIVR i Off With Their Heads u goste nam dolazi trenutno najzanimljiviji novi izvođač na Fat Wreck Records, divlji sinovi Rena u Nevadi - Cobra Skulls . Još jedan močan bend novije američke punk rock scene (Against Me!, The Gaslight Anthem, Dead To Me, The Loved Ones, Off With Their Heads, RVIVR...).

Koncert će otvoriti mladi garage punkeri Black Gust
http://www.facebook.com/pages/Black-Gust/102778566494409
te stari lisci okupljeni oko hvaljenog punk rock projekta Kiperhttp://www.facebook.com/kiperband.

COBRA SKULLS ( Reno, NV, S.A.D. )

http://www.cobraskulls.com/
http://www.fatwreck.com/band/index/98
http://www.punknews.org/bands/cobraskulls

Kad je Devin iz Cobra Skulls krenuo s pisanjem Agitations, njihovog trećeg dugosvirajućeg albuma i prvog na Fat Wreck Chords etiketi, zatekao se u sasvim novoj situaciji. O tome kaže: “U prošlosti, uvijek sam pisao pjesme sporadično ili kad se činilo da pjesma želi samu sebe napisati, ali za naš novi album Agitations proces je malo drugačiji jer je vrijeme bilo ograničeno. Imao sam manje od mjesec dana da napišem cijeli album. Samoća mi je neophodna za pisanje pa sam se uselio u jeftini, prljavi motel u Renu.”

Rezultat boravka u osami trinaest je najžešćih Cobra Skulls pjesama ikada skupljenih u obliku albuma. Samo jedna traje dulje od tri minute i, kao to obično biva, bend je skoro pa neshvatljivo ljut na cijeli svijet. Nijedna im meta nije previše čudna niti izvan granica klasične punk sjebanosti. “Agitations” se obrušava na ekonomiju u raspadanju, neodrživu sobom-opsjednutu kulturu, ksenofobiju uzgojenu u političkoj klimi nakon 11. rujna, svoje vlastite obitelji i prijatelje te na zatvore koji se vode kao profitabilni biznisi. Ništa i nikog nisu poštedili ovi hiper-inteligentni, britki, beskompromisni, politički nabijeni, nevoljeni mizantropi, ali to je za očekivati od albuma sinova Rena, glavnog grada Nevade.

Osnovani 2005. u “najvećem malom gradu na svijetu”, punili su podrume i garaže diljem jugozapada dok nisu privukli pozornost Red Scare Industries 2006. godine, za koje su izdali dva albuma te počeli privlačit pozornost diljem S.A.D.-a . S vremenom je Fat Mike primijetio da ljuti punk bend s neklasificiranim zvukom koji istovremeno idolizira Bad Religion, Misfitse, The Clash i rockabilly pjesme Mikea Nessa svira naokolo, pa ih je brzo preuzeo i pomogao im da izdaju hvaljeni EP iz 2011. Bringing the War Home. Kada je došlo vrijeme za debitantski dugosvirajući album na Fat Wreck Chords etiketi, ušli su u Motor Studios u San Franciscu (NOFX, Lagwagon, više-manje sve na Fat Wrecku od 90-tih) snimiti Agitations. Rezultat je 13 pjesama koje Fat Mike otad naziva “najboljim dosadašnjim albumom Cobra Skulls”. Riječima Devina: “Svaka pjesma ima jedinstvenu osobnost. Neke su brze, neke su srednjeg tempa… Neke pjesme zvuče kao da su pod utjecajem bluesa, rockabillyja, popa, a neke čak imaju i naznake jazza, funka i folka, ali u svim pjesmama je duboko ukorijenjen duh old school punka.”

Cobra Skulls poznati su po neprekidnim turnejama. Za početak promocije obišli su cijelu Sjevernu Ameriku s Nothingtonom, uključujući i Fest u Gainesvilleu. Nakon toga, znate već kako to ide. Idu na put oko svijeta urlati na engleskom i španjolskom o sjebanim nepravdama koje muče svijet. A što ako ne govorite ni jedan ni drugi jezik? Onda se možete jednostavno diviti odličnoj kombinaciji punka, ska, bluesa, jazza i rockabillyja po kojoj su Cobra Skulls poznati.

Vrata 21h, Koncert 21.30h, Upad 35 Kuna

Nema komentara:

Objavi komentar